19 Eylül 2012 Çarşamba

Hızırşah Köyü ve Hacettepe Gezisi.

*** Hızırşah Köyü ve Hacettepe Gezisi. *** ( Hazırlayan : Cemalettin Köse )

HIZIRŞAH

Muğla ilimizin Datça İlçesinin bir köyü.17 Temmuz 2010 Tarihi anlamlı bir gün.Bu günde Hızırşah Köyünde Hızırşah Külliyesinde Hızırşah isminde bir zatın mezarı başında Alevi Bektaşi geleneklerine uygun bir anma toplantısı yapıldı.Kurbanlar kesildi.Lokmalar dağıtıldı.Alevi dedesi Veli Gülsoy’un yönettiği cem ibadeti yapıldı.Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesince düzenlenen bu etkinlik köylüler,yaşlılar , muhtar ve ihtiyar heyeti ve çevre köylürce olumlu karşılandı. Ertesi gün Köylüler, bizim HACETTEPEMİZ var dediler.Meraklı üyelerimizden bazıları bu tepeye gitme kararı aldılar.İşte bu gezinin öyküsü.

Hızırşah Köyün den yaklaşık 3 km. uzaklıkta HACETTEPESİ isimli bir tepe bulunmaktadır.Köy Muhtarı ve yaşlılarının anlatımına göre:Burası bir ziyaret yeridir. Ziyarete gelen insanlar dileklerini – isteklerini burada yüksek sesle anlatırlar.Bir gece burada bulunan taşçukurlarının içinde yatarlarmış.Sonuçta dileklerinin yerine getirildiğine inanıyorlar.

Bizde Muhtar Mehmet Çengel beye ricada bulunduk.Bizi bu tepeye götürdü.Bu gezi gurubuna: Hızırşah Muhtarı Mehmet Çengel,Hızırşah’tan iki köylü,Veli Gülsoy,Süleyman Zaman,Kamil Aykanat,Duran Ekmen,Erdoğan Sezer,Yunus Eskiköy,Murat Yıldırım,Ali Asker Akay,Cemalettin Köse katılmışlardır.

Muhtarın tıraktörüyle yolun büyük bir kısmını gittik.Öyle bir yokuşa geldik ki gitmek olanaksız.Burdan öteye yürüyecektik.Sarp bir patikada yürümeye başladık.Muhtar bu tepelerin uygun yerlerine köy adına badem fidanları dikmiş.Nihayet zirveye ulaştık.

Hazırlıyan:Cemalettin KÖSE

Bu geziyle ilgili resimler aşagıda verilmiştir.

* Datça Hızırşah Hacettepesi Gezisi Videosu *
Hızırşah Hacettepesi Gezisi


GEZİYE KATILANLAR

Hızırşah Muhtarı Mehmet Çengel,Hızırşah’tan iki köylü,Veli Gülsoy,Süleyman Zaman,Kamil Aykanat,Duran Ekmen,Erdoğan Sezer,Yunus Eskiköy,Murat Yıldırım,Ali Asker Akay,Cemalettin Köse katılmışlardır.

Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...