3 Eylül 2014 Çarşamba

DATÇA'DA SOMA MADEN FACİASI BASIN BİLDİRİSİ.

DATÇA'DA SOMA MADEN FACİASI BASIN BİLDİRİSİ.

Datça’da 15 Mayıs 2014 Perşembe günü Saat 12.30’da, başta Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi olmak üzere; sendikalar ve çeşitli sivil toplum örgütleri Datça Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelip, Manisa Soma’da yaşanan kömür maden faciasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Yapılan Basın açıklamasında; “Soma’da Türkiye tarihinin en büyük maden faciası yaşanıyor. Türkiye Kap kara bir gün yaşıyor ve her geçen saniye, yeni bir madenci ölümüne tanıklık ediyor. Ölü sayısı hızla artıyor. Yüzlerce ailenin ocağına ateş düşüyor. Bir o kadar çocuk babasız kalıyor. Resmi açıklamalar madende kaç kişinin olduğunu, faciaya neyin yol açtığını tam anlamıyla açıklayamıyor. Ocakta tam olarak ne yaşandığı bilinmiyor” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin iş kazalarında geldiği nokta kabul edilir bir durumda değildir. Meseleye parasal boyutta bakarak dünyanın sayılı ekonomisi olmakla övünenler bilmelidirler ki; büyük ülke olmak, bol sıfırlı rakamlara sahip olmak değildir. Büyük ülke olma ölçüsü, yurttaşına verdiğin değer ve insan haklarına gösterdiğin saygı ile ölçülür” diyen Özkan, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bu işçi katliamı madencinin ve ailelerinin alın yazısı değildir. Kaderi de olmamalıdır. Sorumlular yargı önünde hesap vermelidirler. İş kazalarının bir daha olmaması için gerekli düzenlemeler derhal yapılmalıdır. Bu İşçi katliamı da Türkiye’nin unutulanları arasına girmemelidir.

Yüreğimiz kan ağlıyor, hepimizi derinden yaralayan bu facia sonucu yaşamını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Patlama sonucu yaralı hastanede yatan madencilerimizin de, Hak Muhammet Ali yardımcısı olsun.” Denildi.

Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...