12 Ocak 2016 Salı

Danışma ve Bilgilendirme toplantısı 2016

İstanbul Üyeleri ile Danışma ve Bilgilendirme toplantısı

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi, 10 Ocak 2016 Pazar Günü Saat: 13.30'da Okmeydanı Cemevi’nde İstanbul'da bulunan üyeleri ile Danışma ve Bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda, 2015 yılında yapılan faaliyetler görüşüldü 2016 yılındaki yapacağımız faaliyetlerle görüş alış verişinde bulunarak Aleviler ve kurumlarımızın sorunları görüşülüp birlik beraberlik kararları alınmıştır.

Danışma ve Bilgilendirme toplantısına katılan üyelerimiz: Denetleme kurulu Başkanımız Zübeyıt Çelik, Başkan yardımcısı Fatma Tokgöz, Denetleme Kurulu üyemiz Hasan Tokgöz, Üyelerimiz: Halım Bektaş, Ekrem Yıldırım, Zinet Akpınar, Şahanım Yıldırım, Hatun Yıldız, Dursun Kılıç, Fılız Yıldırım, Dursun Kaya, Umut Yıldırım, Feyzullah Yıldız ve Başkan Murat Yıldırım bilgi alış verişinde bulundular.

Okmeydanı Cemevi Başkanı Zeynel Şahin’de alevi kurumların aralarındaki diyalogsuzluğu da bas edıp bir anevel dek dıl ve tek ses olmalıyız ancak o zaman örgütlu toplum olup sorunlarımıza sayıp çıkarız bizle hem Zeynel Başkan Hemde okmeydanı cemevı yönetımkurulun bugün cem evınde bıze hızmet edem tüm canlara teşkür ederız verımli toplantı olmuştu cemevımız ıçın katılan tum canlarımız ve Okmeydanı cem evımızın Başkan yonetıcıler çalışanlara datça cemevı başkan ve yöneticilerimizAdına teşkür ederız


HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI

DATÇA ŞUBESİ CEMEVİ

 

01.01.2015  - 31.12.2015 TARİHLERİ ARASI GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLERİMİZ

·        Sultan Nevruzu ve Aşık Veysel'i Ölümünün 42. Yılını Datça'da Andık. 21 Mart 2015 Cumartesi Günü Saat 19.00 ‘da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi merkezimizde Sultan Nevruz kutlaması ve Âşık Veysel'in ölümünün 42.Yıldönümü anma etkinliği nedeniyle Datça’daki canlarla buluştuk.

·        Datça Belediye Meclisi, Datça Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Şubesi Cemevi Başkanlığı'nca verilen “Cemevleri’nin ibadet yeri sayılması” talebini karara bağladı.

·        Âşık Daimi’yi ölümünün 32. yılında Datça'da Andık. Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi ve Datça Belediye Başkanlığı’nın birlikte düzenledikleri “Derinliklerin Ozanı Âşık Daimi’nin ölümünün 32.Yılı anma Etkinliği” 17 Nisan 2015 Cuma günü saat 19.30'da Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

·        Suriye'deki Alevi Katliamını protesto için Mayıs ayı içinde Datça meydanlarındaydık, protesto ettik, basın açıklaması yaptık.

·        1 Mayıs İşçi Bayamını coşkuyla kutladık. Eğitim-Sen ilçe temsilciliği tarafından düzenlenen 1 Mayıs kutlamasına, CHP, HDP, Birleşik Haziran Hareketi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı da pankart ve flamalarıyla katılarak destek verdi.

·        Haci Bektas Veli Anadolu Kültüt Vakfi Datça Şubesi Cemevi olarak 10.05.2015 Pazar günü Saat 12.00’ de şubemizde anneler gününü kutladık.

·        Soma faciasında hayatını kaybeden madencilerimizi Datça’da Eğtim-Sen öncülüğünde 13 Mayıs 2015 Çarşamba günü Saat 12.30 da Postane karşısı Berkin Elvan Meydanı’nda Hacı Bektas Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi Yönetim Kurulu ve Üyeleri’nde bulunduğu Soma Faciası için yapılan basın açıklamasına katıldık. 

·        Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi’nin düzenlediği “Ölümünün 13.Yılında Âşık Mahzuni Şerif’i anma etkinliği” 24 Mayıs 2015 Pazar günü saat 19.30 da Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde yapıldı.

·        24. Dönem CHP Muğla milletvekili ve 25. Dönem Muğla Milletvekili Adayı Prof.Dr. Sayın Nurettin Demir, CHP Datça İlçe Başkanlığı, Datça Belediye Başkan Vekili Gökhan Sagır, 28 Mayıs 2015 Perşembe günü Saat 12.00’de Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi’ni ziyaret edip Cemevi’nin sorunları hakkında bilgi aldılar.

·        Datca Haci Bektas veli Anadolu Kultur Vakfi Cemevi, her yıl geleneksel olarak ve yılda iki kere olmak üzere gerçekleştirdiği Datça Sahillerini temizleme kampanyası kapsamında, 21.06.2015 Pazar günü Saat 07.00’de Datça Eski Öğretmenler Evi’nden Culup Datça’ya kadar olan sahili yönetici ve üyeler ile birlikte Datça sahillerinde çevre temizliği yaparak otuz torba çöp topladı.

·        26-27-28 Haziran 2015 tarihlerinde Antalya Elmalı Teke köyünde düzenlenen 10. Uluslararası 31. Ulusal Abdal Musa Etkinliklerine Datça şubesi yönetim kurulu ve üyeleriyle katıldık.

·        Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemeviyle Datça Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilen Hızırşah Etkinliklerinin 6.sı bu yıl 1-2 Ağustos tarihinde yapıldı.Etkinlik Hızırşah Külliyesi’ndeki açılış töreni ve kesilen kurban lokmalarının paylaşılmasıyla başladı. Hızırşah Külliyesi’ndeki açılış törenine CHP İstanbul milletvekili Gülay YEDEKÇİ, HDP İstanbul Milletvekili Ali KENANOĞLU, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman GÜRÜN, Datça Belediye Başkanı Gürsel UÇAR, Muğla CHP İl Başkanı Gürsel ALBAN, Datça Belediye Meclis üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve geniş bir halk kitlesi katıldı.

·        52. Ulusal 26. Uluslar arası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve kültür Sanat Etkinlikleri bu yıl 15-18 Ağustos 2015 tarihlerinde Nevşehir Hacı Bektaş’ta gerçekleştirildi. Bu etkinliğe katıldık.

·        25 Eylül 2015 Cuma (Bayramın ikinci günü) saat:12.00’de vakıf merkezimizde üyelerimiz ve Datçalı canlarımızın katıldığı Kurban Bayramı bayramlaşma töreni yapılmıştır.

·        Muharrem Ayı Boyunca her akşam Saat 19 00’da Cemevi’mizde Oruç Açma Lokması verilerek, ardından Muharrem Ayı ile ilgili sohbetler yapılmıştır. C H P Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Yassı muharrem Oruç Açma Lokmamıza Katıldı.

·        23 EKİM 2015 Cuma Günü 10 MUHARREM YASI MATEM KERBALA ŞEHİTLERİ ANILMIŞTIR. 26 EKİM 2015 Pazartesi Günü Aşure Günü vakıf merkezimizde GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR

·        YASSI MUHARREM (ON İKİ İMAMLAR) ORUCU 10.GÜN 23 EKİM 2015 CUMA 10 Muharrem'de Kerbela Şehitlerini Hızırşah Külliyesinde Andık.

·        Datça Belediye Meclisin 03.09.2015 tarihli ve 92.644.775-301.05/77 sayılı kararı doğrultusunda; Bülent Ecevit Kültür merkezi’nin alt katının yarısı (350m2), Hacı Bektaşi veli Anadolu kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi için yeni yapılacak Cemevi Arsası plan değişikliği ve yeni Cemevi yapılana kadar geçici olarak ücretsiz tahsis edilmiştir.

·        Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi Başkanı Murat Yıldırım ve eşi; Türkiye’nin en büyük cemevi olan Çankaya Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi'nin mimarı Mimar Sevilay Miser ve eşi Sedat Bey ile birlikte Balıkesir Edremitİlçesinde sırayla;

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Zeytinli Şubesi,

  Alevi Kültür Dernekleri Altınoluk Küçükkuyu Cemevi,

  Güre Körfez Bayram Kaya Cemevi,

  Edremit Akçay Tahtakuşlar Köyü Etnografya Müzesi ve Ali Ekber Çiçek’in Mezarı’nı ziyaret ettik.

·        Datça’da Demokrasi Platformu olarak, Datça Belediyesi'nin katkıları ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi olarak Pir Sultan Abdal Derneği Datça Şubesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Maraş Katliamının 37. yılı Anma Etkinliği Etkinliği, 22 Aralık 2015 Salı günü Saat: 19.00 da Bülent Ecevit Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

  • Hacı Bektaşi veli Anadolu kültür Vakfı Datça Şubesi Başkanımız Murat Yıldırım, 02 Ocak 2016 Cumartesi günü Pir Sultan Abdal Kültür Derneği AlibeyköyCemevi Başkanı ve inanç önderi Hüseyin Güzelgül ve Gazi Eğitim Kültür Vakfı ve inanç önderi Veli Gürsoy'u ziyaret etti.

  • FOTO GALERİ

    Hiç yorum yok:

    HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

      Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...