27 Ocak 2016 Çarşamba

HACIBEKTAŞ-I VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI DATÇA ŞUBESİ UĞUR MUMCU ANISINA BASIN AÇIKLAMASI

Tam bağımsız bir Türkiye’nin, gericiliğe karşı mücadelenin, cesur gazeteciliğin, laikliğin, demokratlığın simgesi olan Uğur Mumcu’nun hunharca katledilişinin 23. Yılı. Bu yıl da “Uğur Mumcu Ölümsüzdür” diyerek devrimci gazeteci Uğur Mumcu’yu ve Diyarbakır emniyet müdürü görevini sürdürürken 8 yıl sonra aynı gün katledilen Ali Gaffar Okkan’ı ve faili meçhul cinayetlere kurban giden tüm değerlerimizi hasretle anıyoruz.

Faili meçhul cinayetler için parmak oynatmayanların; kitapları, sözcükleri, eylemleri, düşünceleri tutuklattığı bugünde aslında ülkemizde öncesine göre değişen hiçbir şeyin olmadığını bir kez daha görüyoruz. Dün düşünenleri, konuşanları susturan bir derin devlet vardı, bugün ise muhalifleri, düşünen ve konuşanları gözaltına alıp tutuklayan, ön infaz ile içerde tutarken yıllar süren yargılamalar ile cezaevlerinde adeta işkence eden yeni bir derin devlet var. Bugün Mumcuların, İpekçilerin, Aksoyların, Kışlalıların, Göktepelerin ve Dinklerin failleri hala karanlıkta bekliyor.

Zaman aşımına uğrayan, açığa çıkartılmamış her faili meçhulden de tarihin elbet hesap soracağına, elbet bütün gerçeklerin bir gün açığa çıkacağına yürekten inanıyoruz.

Daha nice Mumcuların yetiştiği ve faili meçhul tüm cinayetlerin aydınlatıldığı bir Türkiye özlemi ile katledilişinin 23. yılında, ustayı saygı ve hasretle anıyoruz.

Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça ŞubesiYönetimi adına Başkan Murat YILDIRIM

Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...