4 Ocak 2016 Pazartesi

Türkiye’nin İlk Ateist Mezarlığı Datça’da.

Datça’da yaşayan, çoğunluğu yöreye yerleşmiş yabancılardan ve emeklilerden oluşan insanlar, ateist mezarlığının açılması için imza kampanyası başlattı.

Datça’da yaşayan, çoğunluğu yöreye yerleşmiş yabancılardan ve emeklilerden oluşan insanlar, ateist mezarlığına ihtiyaç olduğunu düşünülerek konuyla ilgili olarak toplanan imzaları Muğla Belediyesi’ne iletti. Toplanan imzaları değerlendirmeye alan Belediye Meclisi, verdiği şaşırtıcı kararlar, Türkiye’nin ilk ateist mezarlığını açma kararı verdi. Türkiye’nin yeni açılan ilk ateist mezarlığı, birçok farklı tartışmayı da beraberinde getirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan yöre sakinleri, “Türkiye’de farklı inançlara yönelik baskıların konuşulduğu bir dönemde yapılan bu uygulama, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor” diye konuştu. Bir yandan bazı köylüler, mezarlıkta şarap içildiğini iddia ederek, mezarın kapatılması için muhtara dilekçe verdi.

Yerel basın, areist mezarlığını “Müslüman mahallesinde salyangoz satıyorlar” manşetiyle duyurdu. Konuya hoşgörü ile yaklaşan bazı köylüler ise “Bizim dinimizde zorlama yoktur. İsteyen inanır, isteyen inanmaz. Yalnız bu mezarlığı ziyaret edersek dua edecek miyiz, etmeyecek miyiz? Kafamız karıştı” dediler.

Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...