1 Mart 2016 Salı

DATÇA'DA, MÜLTECİLER ÖLMESİN DİYE KULAÇ ATILDI.

10. DATÇA AÇIKDENİZ KIŞ YÜZME MARATONU ‘NDA MÜLTECİLER ÖLMESİN DİYE KULAÇ ATILDI

Datça Havadis (Esmeri Alev Ekebaş)

Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça Emniyet Müdürü Cüneyt Bilen, Muğla Ticaret Odası Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Mutso Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Mutso Yönetim Kurulu üyeleri, Datça Belediyesi meclis üyeleri, Marmaris Deniz Ticaret Odası ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımı ile 27-Şubat-2016 Cumartesi günü Kumluk Plajında saat: 11.00 de başladı. Maraton başlamadan önce Mutso Başkanı Bülent Karakuş: ‘Bu yıl Ege denizinde ölüm ve acı olaylar tüm insanlığı derinden üzmüştür. Umarız en kısa sürede barış ortamı sağlanır ve insanlar yurtlarından olmaz. Ege Denizi’nde de ölümler yaşanmaz. Ege denizinde mülteci sorunu Türkiye ve Yunanistan’ın ortak sorunudur. Umut yolculuğuna çıkan insanların insanlık dramı yaşamasını istemiyoruz. Tüm dünya ülkelerinin Ege denizinde yaşanan ölümlere karşı duyarlı olmasını bekliyoruz’ dedi.

Datça Kaymakamı Vehbi Bakır: ‘ Ege’nin iki yakasını birleştiren bir organizasyon. Bizim Datça’da gerçekleştirdiğimiz Uluslar arası Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu rekabetin ötesinde dostluk ve barış mesajları içeriyor’ dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ‘Ege denizi ölüm denizi olmasın. Yüzlerce sığınmacı Ege Denizi’nde yaşanan tekne facialarında yaşamlarını yitirdi. Biz artık bu insanlık dramının son bulmasını istiyoruz’ dedi.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar: ‘Ege’de mülteci sorununa adadığımız etkinliğimiz umarız sorunun daha çok gündemde yer almasına ve bu sayede etkili çözümler bulunmasına katkı sağlar’ dedi. 10. Datça Açıkdeniz Kış Yüzme Maratonu Datça Belediyesi ve gönüllüler tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk ve tek Kış Yüzme Maratonu. Her yıl bir tema çerçevesinde yapılan bu yılki teması ise: ‘Ege’de Mülteci Dramına Son!’. Ege denizi acı denizi olmasın denilerek kulaç atıldı.

Her yıl bir tema içerisinde yapılan etkinlikte bu yıl Ege denizinde ki mülteci dramına dikkat çekildi.. Kumluk Plajından başlatılan parkur, uzun parkur: Kumluk Plajı- Fener Adası gidiş-dönüş 5000 mt , Kısa Parkur ise Kumluk Plajı Datça Tatil Köyü İskelesi gidiş-dönüş mesafesi 1.500 mt

Yunanlı yüzücülerle birlikte ‘Ege’de mülteci dramına son’ demek için, dünyaya mesaj vermek için Datça Belediyesi ve gönüllüler tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk ve tek Kış Yüzme Maratonu bu yıl 10. kez geçirildi.. Her yıl bir tema çerçevesinde yapılan etkinliğin bu yıl ki teması ‘Ege’de MüLTECİ Dramına Son!’ Bu tema çerçevesinde onur konuğu Yunanlı yüzücü ZACHARİAS ALEKSANDRAKİS’in , 325 civarında yüzücünün katılacağı Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu’na Datça’lı yüzücüler iyi hazırlanmıştı

Datça’nın Ege ve Akdeniz’in keşiştiği bir nokltada bulunması nedeniyle insani yönüyle mülteciler sorunu gündeme taşındı. Bir insanlık dramı haline gelen mülteciler sorununa dikkat çekmek amacıyla. , insani amaçlı bir etkinlik içinde bu sorunun uluslar arası boyutuyla ele alınarak çözüleceğini düşünüyoruz. Uluslar arası kuruluşların ve hükümetlerin bu konuda tedbir almasını istiyoruz.

Bu yıl etkinliğe çok sayıda Yunanlı yüzücü katıldı. Onur Konuğu Yunanlı yüzücü Zacharias Aleksandrakis Kumluk Plajı’ndan ve uzun parkur Kumluk Plajı Fener Adası gidiş-dönüş mesafesi 5000 mt, Kısa Parkur ise Kumluk Plajı- Datça Tatil Köyü İskelesi gidiş- dönüş mesafesi 1500 mt olarak yüzülen etkinlik 325 civarındaki katılımcı yüzücüye evsahipliği yaptı.

Parkuru tamamlayan her yüzücüye katılım sertifikası ve madalya verildi. Organizasyon komitesi çok güzel bir organizasyona daha ev sahipliği yapmış oldu. Maratona halkın yoğun bir ilgisi vardı.

10. DATÇA AÇIKDENİZ KIŞ YÜZME MARATONU

KISA PARKUR- 1500 M

1.-TAHSİN DENİZ SARAÇ 00.22.43 K 18 1 MALE 1

2.-TİMUÇİN GÜLAÇ 00.23.30 K40 2 MALE 2

3.-OSMAN ZENGİN 00.23.57 K40 2 MALE 3

UZUN PARKUR 5000 MT

1.-EMRE ERDOĞAN 01.09.16 K301MALE1 00.00.03.01.09.16

2.-DURSUN SARU 01.09.52 K35 1 MALE2 00.00.03.01.09.52

3.-AYTUNÇ TULUKÇUOĞLU 01.15.11 K18 1 MALE 3 00.00.03.01.15.11

KAYNAK: DATÇA HAVADİS

Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...