22 Eylül 2016 Perşembe

CEMEVİMİZDE KURBAN BAYRAMI BAYRAMLAŞMA TÖRENİ

CEMEVİMİZDE KURBAN BAYRAMI BAYRAMLAŞMA TÖRENİ VE HAKKA YÜRÜYEN HAYDAR ÇETİNKAYA'NIN CENAZE ERKANI

Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça şubesi Cem evi, Kurban Bayramı’nın 3.günü olan 14 Eylül 2016 Çarşamba günü Saat 13.30’da yeni tadilatı biten Cem Evinde birlik lokması ve bayramlaşması tüm Datçalı canlarla yapılmıştır.

Canlarımızla lokmamızı paylaşıp bayramlaştık.

Cem evimizde yaklaşık 300 kişi ile ilk kez böyle bir faaliyet yapılmıştır. Cem evi başkanı Murat Yıldırım yaptığı konuşmasında “bayramlar Barışın, sevginin, hoşgörünün ve paylaşımların yapıldığı zaman gerçek olarak bayram yapılmış olacağını belirtip bayramlarda insanlar birbirine dargın ve küsler muhakkak barışmaları birbirine kardeş sevgi duygusuyla bakıp yoksul, yetim, hastalara ve yaşlılara ziyaret yapılmasını kurban lokmalarını paylaşmasını ifade edip ve bunları sadece bayramlarda değil aslında her zaman yapılması gerektiğini’”söylemiştir.

Cem evi dedemiz Nihat Yoleri de konuşmasından sonra gülbent ve lokma duasını okudu.

Ardından lokmalarımızı hep beraber paylaşıp bayramlaşma yapıldı. Katılımın çok fazla olması Cem evimizi yönetim kurulunu çok memnun ve mutlu etmiştir. Bayramlaşma ve birlik lokmasına katılan katılamayan tüm Datçalı canlara teşekkür ederiz.

Savaşların olmadığı, barış, sevgi, hoşgörü ve mutluluğun olduğu nice güzel bayramlar dileriz.

15.09.2016 perşembe Günü Hakka yürüyen Canımız Haydar Çetinkaya’nın cenazesi, Cem Evimizde cenaze erkân ile birlikte hakka yolladık.

Kurban Bayramı’nda bayramlaşmaya ve kurban lokmamızı birlikte paylaşmaya katılan ve katılmayan, Hakka yürüyen Haydar Çetinkaya canımızın cenaze erkânda bulunan tüm canlarımıza, Cemevi Yönetim Kurulu Adına herkese teşekkür ederim.

Hacı Bektaş veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Cemevi Başkanı

Murat YILDIRIM


FOTO GALERİ:

Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...