1 Kasım 2018 Perşembe

HBVAKV DANIŞMA KURULU TOPLANTISI VE HBVAKV ADANA CEYHAN CEMEVİ AÇILIŞI YAPILDI 06-07.10.2018


HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI DANIŞMA KURULU TOPLANTISI VE HBVAKV ADANA CEYHAN CEMEVİ AÇILIŞI YAPILDI (06-07.10.2018)



6 Ekim 2018 Cumartesi günü Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Danışma Kurulu toplantısı,  Genel Merkez yöneticileri ile 44 şubesinin yöneticileri, Adana Ceyhan’da şube başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Şube başkan ve üyelerinin görüş ve önerilerde bulunduğu toplantıda, Datça Şubesi Başkanı Murat Yıldırım şube olarak hazırladıkları raporu sundu.

6 Ekim 2018 Cumartesi günü Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Danışma Kurulu toplantısı,  Genel Merkez yöneticileri ile 44 şubesinin yöneticileri, Adana Ceyhan’da şube başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Şube başkan ve üyelerinin görüş ve önerilerde bulunduğu toplantıda, Datça Şubesi Başkanı Murat Yıldırım şube olarak hazırladıkları raporu sundu.


7 Ekim 2018 Pazar günü Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı  Adana Ceyhan Cemevi açılışı yine yoğun katılımla gerçekleşti. Datça Şubesi Cemevi Başkanı Murat Yıldırım ve Denetleme Kurulu üyesi İrfan Sarı’nın da katıldığı açılış töreninde, HBVAKV Genel Başkanı Ercan Geçmez yaptığı konuşmada; Alevilerin uğradığı hak ihlallerinden ve ayırımcılıktan bahsetti.



“SÜNNİLİK MERKEZLİ EĞİTİM PEDAGOJİK CİNAYETTİR”
Geçmez, zorunlu din dersleri ve okullarda okutulan ders programlarındaki Sünnilik merkezli eğitimin yarattığı pedagojik cinayete ve asimilasyona dikkat çekti. Ceyhan’da yapımı biten ve açılışı yapılan cemevine katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür eden Geçmez, bunun Türkiye’deki diğer belediyelere örnek olmasını diledi.

Geçmez, Alevilerin oylarını alan ve oylarına talip olan siyasilere ve onların partilerinden seçilen belediye başkanlarının bunu gerçekleştirememesine ve Alevilerin talep ve isteklerine karşı kayıtsız kalmalarına da sitem etti.

“BİRARADA VE TEK YUMRUĞUZ”

Ceyhan Cemevi’nin açılışında örnek bir tablo sergilendiğine dikkat çeken Ercan Geçmez, “Türkiye’deki örgütlü Alevilerin nerede ise tamamına yakınını temsil eden Alevi Bektaşi Federasyonu’nun Genel Başkanının, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanının, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanının ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanının Ceyhan’da bir araya gelip ortak irade ve tavır belirlemesi Alevi davasına ciddi bir sinerji kazandıracaktır. ‘Aleviler neden bir araya gelemiyor’ diyenlere açıkça duyuyoruz ki ‘Biz bir aradayız ve tek yumruğuz. Ayırımcılık yapmaktan, asimilasyon manevralarından vazgeçin. Herkes bilsin ki haklı ve onurlu mücadelemiz her gün güçlenerek devam edecektir. Haksızlığın ve zulmün karşısında boyun eğmeyeceğiz, Hüseyni bir duruş sergilemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu


Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın (HBVAKV) Genel Merkez yöneticileri ile 44 şubesinin yöneticileri, Adana Ceyhan Cemevi’nin açılışında bir araya geldi. HBVAKV Genel Başkanı Ercan Geçmez Cemevi’ni yaptıran Adana Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederken, bu hizmetin diğer belediyelere örnek olmasını diledi.

Adana’nın Ceyhan ilçesinde Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Ceyhan Cemevi ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şubesi Kültür Merkezi’nin açılışı törenle gerçekleştirildi.  

Açılışa;  Adana Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, , Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, CHP Genel Başkan Yardımcıları Akif Hamzaçebi ve Onursal Adıgüzel, CHP Adana Milletvekilleri Orhan Sümer, Ayhan Barut ve Burhanettin Bulut, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Gani Kaptan, Alevi Kültür Derneği Genel Başkanı Doğan Demir, Alevi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Gülsever, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Akdeniz Bölge Sorumlusu Binali Efe, Adana Şube Başkanı Sayım Yılmaz, Seyhan Şube Başkanı Bahadır Ocakbaşı; HBVAKV Genel Merkez ve 44 şubesinin yöneticileri,  siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


FOTO GALERİ:
































Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...