19 Kasım 2019 Salı

DATÇA CEMEVİ’NDEN DİĞER KURUMLARA ZİYARET



HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI
DATÇA ŞUBESİ CEMEVİ’NDEN DİĞER KURUMLARA ZİYARET

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Murat YILDIRIM ve Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan SARI eşleriyle birlikte 7 Ekim - 22 Ekim 2019 Tarihleri arasında planlayıp gerçekleştirdikleri Doğu ve Güney doğu Anadolu gezisi kapsamında birçok tarihi ve kültürel değeri bulunan inanç merkezini ve inanç kurum-kuruluşlarını ziyaret ettiler.

Malatya Darende Somncu Baba Türbesi ve Külliyesi, Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı, Türkiye'nin Bilinen En Eski Cem Evi”. Arapgir İlçesinebağlı Onar Mahallesi'nde bulunan Büyük Ocak Cemevi ziyareti, Elazığ Cem Kültür Vakfı, Elazığ Harput Baba Masur Turbesı Harbuta Dığer Turbe Ve Tarhi Yerler Ziyareti, Tunceli Cemevi, Düzgün Baba Cemevi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kahramanmaraş Elbistan Şubesi, Kayseri Hacı Bektaş-I Veli Cemevi’ni ziyaret eden Datçalı yöneticiler, buradaki yöneticilerle fikir alışverişinde bulundular.

Farklı şehirlerdeki kurumların ihtiyaçları, sorunlar üzerine konuşan yöneticiler, kurumlar arası dayanışmanın ve işbirliğinin önemini vurguladılar. Böyle ziyaretlerin kurumlar arası diyalogu arttırdığını söyleyen Datça Cemevi başkanı Murat YILDIRIM, kendi imkânlarıyla gerçekleştirdikleri bu gezinin diğer kurumlardaki güzel uygulamaları görme ve paylaşma, ortak sorunların çözümü için birlikte hareket etme açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Alevi kurum ve kuruluşlarının yanı sıra tarihi ve kültürel mirasımız olan yerleri de gezen Datça Şubesi Cemevi üyeleri; Arapgir Onur Köyünde bulunan en eski Cemevi, Malatya Darende Somuncu Baba Türbesi, Elazığ Harput’ta bulunan Baba Mansur Türbesi, Munzur Baba’yı, Van Akdamar Kilisesi, Siirt Veysel Karani Türbesi, Kayseri Zeynel Abidin Türbesi, Kırşehir Pir Ahi Evran Türbesi, Seyit Battal Gazi Türbesi, Eskişehir Sücaaddin Veli Türbesini ziyaret ettiler.

FOTO GALERİ:

















Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...