7 Kasım 2014 Cuma

İLK ORUÇ AÇMA LOKMASI ŞUBE BAŞKANI MURAT YILDIRIM TARAFINDAN VERİLDİ.

2014 YILI YAS-I MATEM VE MUHARREM ORUCU BAŞLADI İLK ORUÇ AÇMA LOKMASI ŞUBE BAŞKANI MURAT YILDIRIM TARAFINDAN VERİLDİ.

Oruçlarımızı birlikte açtık, lokmalarımızı paylaştık. 25.10.2014 Cumartesi günü saat 18.30’da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültü Vakfı Datça Şubesi Cemevi'nde muharrem orucunun ilk oruç açma lokması Şube Başkanı Murat YILDIRIM tarafından verildi. Dede Nihat Yoleri dualarına Zakir Dursun Alabalık eşlik etti.

ŞUBE BAŞKANI MURAT YILDIRIM'IN
YAPTIĞI KONUŞMA.

Değerli Canlar,
Üç ayların ilki, İslam âleminin hicri yılbaşı olan Muharrem ayı bu yıl 25 Ekim de başlamıştır. Yeryüzü ve gökyüzünün bu ayda yaratıldığı, kıyametin bu ayda kopacağı Peygamberimiz Hz. Muhammet tarafından da pek çok hadislerle bildirilmiştir.

Pek çok peygambere ve ümmetine de Muharrem orucu farz olmuştur. İslam dünyasında böylesi önemli bir yere sahip olan bu ay Aleviler için yas ayıdır.

Gün doğumundan gün batana kadar orucumuzu tutar, etyemez, Ehlibeytin uğradığı zulmün anısına su içmez, eğlence yapmayız. İmam Hüseyin'in acısını yüreğinde hissedenlerin, Abbas'ın kesik kollarından akan kanı kendi kollarından aktığını hissedenlerin eğlenmesi elbette ki mümkün değildir.

Allah'ın haram aylardan kıldığı, savaşı, düşmanlığı men edip iyilik ve ibadeti yücelttiği bir ay olan Muharrem ayı hepinizin bildiği gibi peygamber ümmetinin Kerbela da susuz katledildiği aydır.

Muharrem ibadet ayıdır. Muharrem yas ayıdır... Muharrem batılın Hak'ka kılıç çektiği aydır... Muharrem aşure ayıdır...

Bu yüce aya kavuşturan Rahman'a had olsun. Tüm canların ibadeti makbul, duaları kabul olsun.

Datça Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi Başkanı
Murat YILDIRIM

RESİM GALERİSİ

    * Foto Galeri ve Slayt >>

(Resmi Büyük Görmek için Lütfen Resimin Üzerine Tıklayınız.)








Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...