8 Mart 2016 Salı

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nın (HBVAKV) delegeleri kaza yaptı: 2 kişi hayatını kaybetti.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nın (HBVAKV) 6 Mart 2016 tarihinde Ankara'da yapılacak 10. Olağan Kongresi için İskenderun'dan yola çıkan vakıf delege ve yöneticileri, Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda trafik kazası geçirdi. Delegelerden ikisinin yaşamını kaybettiği, İskenderun Şube Başkanı Düzgün Argun'un da durumunun ağır olduğu kaza nedeniyle kongre iptal edildi.

Veysel Karani Tezmen yönetimindeki 80 GS 119 plakalı TIR, HBVAKV delegelerinin bulunduğu Seydi Karakuş yönetimindeki 01 AON 55 plakalı otomobile çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Seydi Karakuş ile beraberindeki Hasan Koyuncu hayatını kaybederken, Düzgün Argun ve Mehmet Buluş da yaralandı.

HBVAKV internet sitesinde kazaya ilişkin yapılan açıklamada, “6 Mart 2016'da yapılacak olan Genel Seçimlerimize gelmek üzere yola çıkan İskenderun Şubemizin yönetim kurulu başkanı Düzgün Argun ve üyelerimiz Hasan Koyuncu, Şeydi Karakuş, Mehmet Buluş, Halil İbrahim Çebişçi Tarsus yakınlarında trafik kazası gecirmişlerdir. Kazada Seydi Karakuş ve Hasan Koyuncu arkadaşlarımız hakka yürümüştür” denildi. Aynı zamanda İskenderun Şube Başkanı, Düzgün Argun'un durumunun ağır olduğu, diğer iki üyelerinin ise yaralarının hafif olduğu bilgisini veren vakıf yöneticileri, kaza nedeniyle kongrenin iptal edildiğini, cenazeler nedeniyle İskenderun'a gideceklerini ifade ettiler.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Cemevi Başkanı Murat Yıldırım, 6 Mart 2016 tarihinde Ankara'da yapılacak 10. Olağan Kongresi için İskenderun'dan yola çıkan vakıf delege ve yöneticileri, Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda trafik kazası geçirmeleri neticesinde hakka yürüyenSeydi Karakuş ve Hasan Koyuncu canlarımızın 6.03.2016 pazar gunu iskendurun Cemevi'nde yapılan cenaze erkanı'na katılmıştır.

Hakka Yürüyen Seydi Karakuş ve Hasan Koyuncucanlarımıza Tanrı'dan rahmet kederli ailesine başsağlığı, ağır yaralı Dedemiz Düzgün Argun'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Cemevi Yönetimi


Yaşamını kaybeden Vakıf yöneticileri için 6 Mart 2016 Pazar günü İskenderun Cemevi'nde saat 12.00'de tören yapılacağını belirten vakıf yöneticileri, “Törenin ardından bir canımız Kayseri'de bir canımız da İskenderun'da sırlanacaktır” açıklaması yaptılar.

Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...