8 Ağustos 2016 Pazartesi

3.OLAĞAN KONGREMİZ YAPILDI.

HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI DATÇA ŞUBESİ 3. OLAĞAN KONGRESİ (29 TEMMUZ 2016) TARİHİNDE YAPILDI.

29 TEMMUZ 2016 tarihinde 3. Olağan Kongremiz yapıldı. Yapılan seçim sonucu yeni yönetim belirlendi. Yapılan görev bölümü sonucu aşağıdaki kişiler yeni görevlerine başladılar.

Başkan: Murat Yıldırım, Başkan Yardımcısı: Hüseyin Yıldız, Sayman : Nihat Yoleri, Sekreter: Erzade Eroğlu, Aziz Doğan, Hüseyin Aslan ve Veli Tokgöz üye oldular.

Denetleme Kurulu başkanlığına Zübeyit Çelik, Can Kaya Başkan yardımcısı ve Fikret Yıldırım üye seçildi.

Murat YILDIRIM, Erzade EROĞLU, Zübeyit ÇELİK, Nihat YOLERİ'DE Üst Kurul Delegeleri olarak seçildiler.

Kongremize katılan konuklar: CHP. İstanbul Miletvekili Gülay Yedekçi, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, CHP Datça ilçe başkanı Aytaç Kurt, Garip Dede Dergâhı Başkanı Celal Fırat, Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çekmeköy Şube Başkanı Muzaffer Akkol, kongremiz Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şube Başkanı Zeynel Can, Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şube Başkanı Gülümser Altuntaş.


HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI DATÇA ŞUBESİ CEMEVİ BAŞKANI MURAT YILDIRIM'IN 3.KONGRE SUNUŞU

Sevgili Canlar,

3. Olağan Genel Kurulumuzu onurlandırdığınız için yönetim kurulu ve şahsım adına hepinize saygılar sunarım.

Hoşgeldiniz.

Değerli üyelerimiz 24.04.2014 tarihi itibariyle Vakıf Şube Yönetim Kurulu’na sizlerin tercihi ile seçildik. Bu önemli görevin bilincinde olan yönetim kurulumuz siz değerli üyelerimize, üye olmayan gönülden bağlı canlarımıza ve vakfımızı tercih eden insanlarımıza hiçbir ayrım yapmaksızın gerek inanç boyutunda, gerek sosyal, kültürel ve ekonomik boyutlarda hizmet vermeyi bir ilke edindik. Bu vesile ile hizmetlerimizi artırarak devam ettirdik.

Aleviliği sadece, Hz. Ali’yi sevmek olarak anlayan ve bu anlayışla: “Ben sizden daha çok Aleviyim” diyen devletin erk sahipleri; İnsan hakları mahkemesi kararına, Anayasa maddelerine ve Yargıtay hükümlerine rağmen bu gün hala Cem evlerimizi ibadethane statüsü vermedikleri gibi, bizleri zorunlu din dersleri ile asimile etme gayretinden vazgeçmemişlerdir.

Bizlerin temel isteği bu ülkede “EŞİT YURTTAŞ” olmaktır. İnanç merkezlerimizin statüsünün yasallaşmasından öte bizler, devletin din hizmetlerinden elini tamamen çekerek herkesin kendi inancını özgürce yaşamasına izin vermesini istemekteyiz. Hiçbir inancın tanımını yapmak, inancın ibadetlerin nasıl olması gerektiğini anlatmak kimsenin haddine değildir. Bizler herkesin inandığı gibi yaşamasını, bunu sorgulamaya yada tanımlamaya kimsenin hakkı olmadığı bilinciyle hep hareket etme gayretinde olduk ve çalışmalarımızı da gerçekleştirirken hep bu noktadan yola çıktık.

Değerli canlar, kıymetli dostlar,

Bugün kimsenin Hz. Aliyi sevmediğini düşünmüyoruz. Kimsenin Hacı Bektaşı Veli’nin büyüklüğünü inkâr edeceğini, Yunus Emre’nin hak sevgisini yok sayacağını sanmıyoruz ancak onların değerlerini, düşüncelerini bin yıldır en zor şartlarda yaşayan ve yaşatmaya çalışan Alevi kitlesinin inanç ve ibadet özgürlüğünü savunulmadığı, haklarının teslim edilmediği bir zeminde de bu söylemleri samimi bulmuyoruz. Kaldı ki; bugün pek çok devlet kurumunda ya da özel sektörde çalışan Aleviler kimliklerini saklamak zorunda kalıyorlarsa, Sünni mezhebin yoğun baskısı ile mezhepler arası eşitsizlik varsa Hz. Ali’yi sevmekten söz edilemez. Geçtiğim yıllarda demokrasi ve özgürlük arayışı ile sokağa çıkanlarca gerçekleşen “Haziran hareketi” sırasında meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden bir çocuğumuzun annesi meydanlarda “Alevi” diye yuhalanıyorsa; Hacı Bektaş’ın büyüklüğünü kabul edip, övmek; gayrı samimi ve en hafif ifadeyle ikiyüzlü bir tutumdur.

Biz Alevilerin tek isteği, inanç özgürlüğü ve kimliğimizin kabulüdür. Bizlerin beklentisi olduğumuz gibi kabul edilmektir.

Gerek dünyada gerekse ülkemizde son derece üzüntü verici gelişmelerin yaşandığı bu günlerde bir de darbe girişimi ile toplum olarak sarsıldık.

Bin yıldır, demokrasi ve özgürlük talebi ile ser veren Aleviler “sivil ya da askeri” her türlü darbenin, darbeci zihniyetin karşısındadır. 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen ve 244 yurttaşımızın hayatını kaybettiği ve binden fazla kişinin yaralandığı kalkışmaya tüm halkımız karşı durmuştur. Çünkü demokrasi ve özgürlük herkes için elzemdir. Vazgeçilmez bir haktır. Vakıf olarak çıkan olaylarda hayatını kaybedenlere Tanrıdan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

2014-2106 yılları arasında Datça’daki Sivil Toplu Kuruluşları ve Siyasi Partilerle demokrasi mücadelemiz “Datça Demokrasi Platformu” adı altında her türlü haksızlığa, toplumu ilgilendiren her türlü olaya karşı tepkimizi, duyarlılığımızı dile getirdik, basın açıklamalarında bulunduk.

Bu süre içerisinde her yıl Muharrem ayında 12 gün oruç açım yemeği verdik, sohbetler gerçekleştirdik, Muharrem’in 13. Günü aşuremizi yaptık ve Datça halkıyla paylaştık

Başta Hacı Bektaş, Abdal Musa, Cogi Baba olmak üzere Alevi İnanç Merkezleri’nin geleneksel olarak gerçekleştirdikleri etkinliklere katıldık.

03.09.2015 tarihinde ise Datça Belediye Meclisi’nin kararıyla Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin bir bölümü Cemevi arsasındaki plan değişikliği olana ve cemevi yapılana kadar geçici olarak kullanılmak üzere şubemize tahsis edilmiştir. Bu tarihten itibaren yönetim kurulumuz yoğun bir şekilde çalışmış ve mevcut yerin yaklaşık yüzde 70’i tamamlanmıştır. Kalan kısmı da en kısa sürede bitirip, halkımızın hizmetine sunma gayreti içerisindeyiz.

Bu vesile ile geçici Cemevi yerini bize tahsis eden Datça Belediye Meclisi’nin değerli üyelerine ve Datça Belediye Başkanı sayın Gürsel Uçar’a, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Osman Gürün’e ve her iki belediyenin tüm personeline katkılarından ve desteklerinden dolayı şube yönetim kurulu olarak teşekkürü borç biliriz.

Yine tahsis edilen geçici Cemevi yerinin, cemevine dönüştürülmesi sürecinde bizden maddi manevi desteğini esirgemeyen Gazi Cemevi Başkanı Sayın Veli Gülsoy’a ve yönetim kurulu üyelerine, Bağcılar Cemevi Başkanı sayın Zeynel Abidin’e ve yönetim kurulu üyelerine, Garip Dede Dergahı Başkanı sayın Celal Fırat ve yönetim kurulu üyelerine, Erikli Baba Derneği başkanı sayın Erdoğan Metin ve yönetim kurulu üyelerine, Vakfımızın Okmeydanı şubesi başkanı sayın Zeynel Şahin’e ve yönetim kurulu üyelerine, CHP Fatih ilçe başkanı sayın Soner Özimer’e, CHP Fatih Meclis Üyesi sayın Kazım Akşahin’e, Av. Hüseyin Polat ve Hikmet Bulut’a, Toksoy İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zeydin Toksun’a, Taşkıran İnşaat sayın Vedat Taşkıran’a, Ata İnşaat Sayın Atilla Sezer’e, Hasan Bingöl, Hasan Aslan ve Danış Yaman’a, Feyzullah Yıldız, Doğan Can, Nurettin Sarıbal, İrfan Sarı, Naci Elektirilçi, Karacaahmet Gürpınar eski cemevi başkanı sayın Feyzullah Bahadunlu, Ali Kürekli, Şükrü Darçın’a ve cemevimiz için bugüne kadar hizmet eden, çalışan herkese ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim.

Kongremize katılan herkese tekrardan teşekkürlerimi sunar, kongre sonucunun şimdiden hayırlı olmasını dilerim.

HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI DATÇA ŞUBESİ BAŞKANI MURAT YILDIRIM

Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...