7 Şubat 2022 Pazartesi

DATÇA ŞUBESİ CEMEVİ ELEKTRİK ZAMMINI PROTESTO ETTİ

Datça Demokrasi Platformu tarafından 5 Şubat 2022 Cumartesi günü AYDEM önünde gerçekleştirilen Elektrik Zammı protestosuna Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi'de katıldı.

Yüzlerce kişinin katıldığı protestoda Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça  Şube Başkanı Murat Yıldırım da Cem evlerinin ticarethane olarak gözüktüğünü ve tüm cemevlerine bu yüzden yüksek elektrik faturaları geldiğini söyledi. Cemevlerinin ticarethane olmadığını, ibadethane olduğunu ve kendilerinin de bu ülkede vergisini ödeyen, askerliğini yapan, vatandaş olarak ülkesine her türlü sorumluluğunu yerine getiren bireyler olarak sadece eşit yurttaş olmak istediklerini, cemevlerinin de diğer ibadethanelere sağlanan imkânlardan yararlanması gerektiğini söyledi. 

 

Ayrıca cemevlerinin ibadethane olup olmadığına karar verecek kurumun Sadece bir mezhebe hizmet eden Diyanet İşleri Başkanlığı olmadığını, alevi yurttaşların buna karar vereceğini, cemevlerinin kendilerinin ibadethaneleri olduğunu söyledi.













Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...