14 Mart 2017 Salı

EMRE SALTIK'I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADIK.


12 Mart 2017 Pazar günü Emre Saltık Hoca.için Büyük Çekmece Kültür Merkezinde Uğurlama Töreni Yapıldı.

Halk müziğinin usta sanatçısı Emre Saltık, son yolculuğuna uğurlandı. Saltık geçirdiği kalp krizi sonucu 57 yaşında yaşamını kaybetti.

Aynı zamanda Büyükçekmece Belediye Meclisi üyesi olan sanatçı Emre Saltık için ilk tören 12 Mart 2017 Pazar günü saat 12.00'de Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Buradaki törende Saltık'ın tabutu sahneye konuldu, Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Sağ ve CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ın da katıldığı törende yapılan konuşmalarda Saltık'ı sevenler duygularını dile getirdi.


Hacı Bektaş veli Anadolu kültür Vakfı Datça Cemevi Başkanı Murat Yıldırım’ında hazır bulunduğu Cenaze daha sonra Büyükçekmece Güzelce Cemevi'ne götürüldü. Buradaki törene Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, CHP milletvekilleri Ali Şeker, Oğuz Kaan Salıcı, Erdoğan Toprak ve Gürsel Tekin, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ve Türk Halk Müziği sanatçısı Ferhat Tunç da katıldı. 

Cenaze töreninde Emre Saltık'ın eşi Firaz Saltık ayakta güçlükle durdu. Firaz Saltık eşinin Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun başında gözyaşı döktü.

Kılınan cenaze namazının ardından, Emre Saltık'ın Türk Bayrağı ve karanfillerle donatılmış tabutu, alkışlar arasında cenaze arabasına konuldu, Güzelce Mezarlığı'nda toprağa verildi.







Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...