3 Mart 2017 Cuma

Ressam İbrahim Çiftçioğlu kitabını tanıttı




Türk edebiyatının ünlü şair ve yazarlarının eserlerinden seçtiği alıntıları, kendisine ait tasarım ve resimlerle süsleyen Ressam İbrahim Çiftçioğlu, 22 Şubat 2017 Çarşamba günü 13 kitaplık bir seri halinde hazırladığı mini kitapları meraklıları ile buluşturdu.

Datça'daki Metamorfoz Sanat Evi'nde Tevfik Fikret'ten, Nazım Hikmet'e, Ahmet Altan'dan Serdar Koçak'a kadar pek çok yazar ve şairin eserlerinin farklı bir tasarımla yeniden okuyucuyla buluştuğu kitap tanıtım toplantısı düzenlendi. 

Ressam İbrahim Çiftçioğlu'nun düzenlediğin toplantıya CHP'li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar,   Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Cem Evi Başkanı Murat Yıldırım ve çok sayıda kişi katıldı. 

Ressam İbrahim Çiftçioğlu, resim çalışmalarının ötesinde kitap okumanın kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, okuduğu bir şiiri, bir kitabı, bir başkasıyla paylaşmak ve onu tekrar gündeme getirmek düşüncesiyle böyle bir çalışma başlattığını anlattı. 


Çiftçioğlu, "Beğendiğim şair ve yazarların ürünlerinden alıntıları, kendi tasarımımım ve resimlerimle donatarak, tamamen özgün çalışmalar yaptım. Bunlar matbu değil. Özgün baskı resimde olduğu gibi çoğaltılmış ve her biri numaralandırılmıştır. Bir anlamda koleksiyon değeri yadsınamaz. Art book olarak adlandırmak mümkün. 13 kitap hazırladım. Her biri 50 ile 200 arası adetlerde çoğaltıldı. Türkiye’de buna benzer bir yayıncılığın olduğuna tanık olmadım. Sadece tek tekil yapılmış bazı örnekler var" dedi.






Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...