28 Eylül 2018 Cuma

HACI BEKTAŞI VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI EGE'DE TOPLANDI


Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Ege Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı 8 Eylül 2018 Cumartesi günü Çiğli Evka 2 Cemevi’nde gerçekleştirdi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Ege Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı, İzmir Çiğli Şubesi’nin ev sahipliğinde Çiğli Evka 2 Cemevi’de gerçekleştirdi. Toplantıya HBVAKV Genel Başkanı Ercan Geçmez, Genel Başkan Yardımcıları Nusret Tunç ve Kamber Yurdakurban, Genel Sekreter Hüseyin Gülseven, Genel Saymanı ve Akdeniz Bölge Sorumlusu Binali Efe, Yönetim Kurulu üyeleri Gülümser Altuntaş ve Dr. Rıza Akdeniz, Muğla Datça Şube Başkanı Murat Yıldırım , Çiğli Şube Başkanı Hüseyin Han, Zeytinli Şube Başkanı Ziya Şahverdi, Uzundere Şube Başkanı Satılmış Pekgöz, Güzelbahçe Şube Başkanı Ali Rıza Özkan, Kuşadası Şube Başkan Yardımcısı Adil Lafçı, Aydın Şube Başkanı Rıza Akdeniz, Didim Akbük Şube Başkanı Haydar Kocaoğlu, Manisa Şube Başkan Yardımcısı Doğan Gürer  ile vakıf üyeleri katıldı.


Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ege Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı 8 Eylül 2018 tarihinde Çiğli şubesinde yapıldı. Muğla Datça, Aydın Merkez, Didim, Türkbükü, Kuşadası, İzmir Uzundere, Çiğli, Güzelbahçe, Manisa Merkez, Balıkesir Burhaniye, Edremit, Zeytinlik şubelerinin katıldığı Danışma Kurulu toplantısında genel merkez adına başkan Ercan Geçmez ve Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu. Genel Başkan Ercan Geçmez yaptığı açılış konuşmasında Alevilerin, alevi örgütlenmenin yaşadığı sorunlardan bahsetti. Sayman Binali Efe’nin mali konularda bilgi verdiği toplantıda sekiz gündem maddesinin görüşüldü. Şube başkanları ayrı ayrı 
görüşlerini ifade ettiler. 
Datça Şubesi Başkanı Murat Yıldırım’ın da söz aldığı toplantı da şubelerin görüşleri ve alınan kararlar rapor haline getirilerek tüm şubelere gönderilmesi kararlaştırıldı.


“KİMSE KİMSEDEN ÜSTÜN DEĞİL”

Hakka yürüyen tüm hak şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplantı Pir Özdoğan Sağlam’ın çerağ (çıra kandil gibi aydınlatma aracı)  uyandırması ve deyişler seslendirmesi ile devam etti.  Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren HBVAKV Çiğli Şube Başkanı Hüseyin Han, “Ülkenin bütün kültürlerinin, kimliklerinin asıl kimlik olduğu, hiç kimsenin kimseden üstün olmadığı, asıl olan insan olmak olduğunu belirterek Alevilik vardır, Alevilik haktır diyoruz” diye konuştu. Toplantı divan oluşturulmasından sonra basına kapalı devam etti.

“TOPLANTI ÇOK BAŞARILI GEÇTİ”
Toplantıyı değerlendiren HBVAKV Genel Saymanı ve Akdeniz Bölge Sorumlusu Binali Efe, “HBVAKV Ege Danışma Toplantımızı Çiğli’de gerçekleştirdik. İzmir Çiğli Şubesi Başkanı Hüseyin Han ve yönetiminin üstün mihmandarlığı (konukseverliği) sayesinde ve Gençlikten Sorumlu Eren Alagöz başta olmak üzere gençlerimizin olağanüstü gayretleriyle toplantı çok başarılı geçti. Emeği geçenlere Genel Merkez yönetimi adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“SİYASETTE ETKİN OLACAĞIZ”
HBVAKV Genel Başkanı Ercan Geçmez de toplantının çok verimli geçtiğini belirterek Ege’den başladıkları bölge toplantılarına her ay bir bölgede devam edeceklerini açıkladı.  Geçmez, “Ülke genelinde; siyasette, sivil toplumda, ekonomide daha çok söz sahibi olmak için çalışacağız. Yerel seçimlerde adaylar belirlenirken bizim görüşlerimizin de dikkate alınması ve aday belirlemede söz sahibi olmak için HBVAKV olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi. 

FOTO GALERİ:













Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...