3 Eylül 2014 Çarşamba

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ'NÜ DATÇA'DA KUTLADIK.

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ'NÜ DATÇA'DA KUTLADIK.

Datça’daki sivil toplum kuruluşları başta Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi, Pir Sultan Abdal Derneği Datça Şubesi, Eğitim-Sen DATÇA TEMSİLCİLİĞİ, KESK, EMEK-SEN ve diğer sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerle birlikte 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜNÜ’NÜ Datça Cumhuriyet Meydanı’nda Saat 22.00’de kutlayıp, basın açıklamasından sonra halk müziği konseri ve halaylarla sona erdi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi
Başkanı Murat Yıldırım'ın Mesajı

“Bugün herkes kutlama yazısı paylaşıyor. Gerçekten dünyada barış olsa da içten sevinerek kutlasak. Yaşasın “dünyada barış yurtta barış” desek. Keşke Ortadoğu da ırk - milliyet savaşları yapılırken emperyalizm hakları bir birine katledilirken, bu yetmedi şimdide Işıd terör canileri mezhep kavgası katliamı başlattı. Türkmen Alevileri, Şiileri, Caferileri, Ezidileri, Hıristiyanları insanlık tarihinin en acı olayı kerbelayı yeniden yaşıyoruz. Bu caniler İslam olamazlar, İslam’ın tüm alt kimlikleri Sünniler - Şafiler önce sizler karşı koyun. Sizin adınıza Allahu Ekber diyerek insan kesiyorlar. Şiddetle kınayın, İslam bu değil diye Hz. Peygamberimizin İslam anlayışında şiddet yoktur. Ne yazık ki bu caniler ülkemizde de örgütleniyor. Kamp kuruyorlar. Büro açıyorlar. İnsanların yatak odasına kadar her şeyi dinleyen, izleyen hükümet bunlara neden göz yumar. Genelkurmayın yani ordumuzun görevi dış- iç tehditlere karşı ulusumuzu korumaktır.

Çözüm sürecinden yol haritasından bilgim yok diyen bir genelkurmay başkanı. Herkesin kırmızıçizgisi var diyor. Haklı genelkurmay başkanında kırmızıçizgisi protokol da giydikleri pantolonun yanındaki çizgisidir. Din, dil, ırk mezhep ayrımın olmadığı savaşların değil barışın olduğu dünya özlemimle, o gün gelirse 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutlarım.”

Murat Yıldırım
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Başkanı


RESİM GALERİSİ

    * Foto Galeri ve Slayt >>

(Resmi Büyük Görmek için Lütfen Resimin Üzerine Tıklayınız.)









Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...