26 Ocak 2016 Salı

DATÇA CEMEVİ’NDE İLK CENAZE ERKANI.

Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı online ziyaretçi
SON 20 ETKİNLİK HABERLERİMİZ


Datça'da Alevi edep ve erkanına göre ilk cenaze töreni yapıldı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Cemevi’nde ilk cenaze erkanı 22-Ocak-2016 Cuma günü saat 13.00'de yapıldı.

Ankara’da vefat eden Hüseyin Nergiz’in cenazesi (05-05-1945/ 19-01-2016) vasiyeti gereği Datça’ya getirildi.
Adana ili, Tufanbeyli ilçesi, Katamaz köyü doğumlu Hüseyin Nergiz, 69 yaşında vefat etti.

Hüseyin Nergiz, Ankara- Çankaya Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü yaptı. Devlet memuruydu. Çankaya ve ANKARA Büyük Şehir Belediye Meclis üyeliği yapmıştı.

Alevi gelenek ve inancına göre Hakka yürüdü. Cemevi’nde ilk cenaze erkanı gerçekleşti. Cemevi’n de Hakka yürüme erkanı gerçekleşti.

Cenaze törenine Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi Başkanı Murat Yıldırım, bir önceki dönem Datça Belediye Başkanımız olan Şener Tokcan, Gazi Demir, merhumun oğlu, kardeşleri, eşi akrabaları ve Dernek üyeleri katıldılar.

Hüseyin Nergiz’in ailesi taziyeleri kabul etti. Kurum üyesi Alevi Dedesi Nihat Yoleri, Hakka Yürüme Erkanının , merhumun cenaze duasını yaptı. Tören sonrası merhumun cenazesi sonsuzluğa uğurlanmak üzere toprağa defnedildi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi yönetimi olarak Hüseyin Nergiz’e Tanrı'dan rahmet ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Datça Havadis (Esmeri Alev Ekebaş)


FOTO GALERİ:

Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...