21 Ocak 2016 Perşembe

Datça'nın ilk ve tek sineması açıldı.

MUĞLA'nın Datça ilçesi sinemaya kavuştu. 21 bin nüfuslu ilçede ilk kez gerçek bir sinema hizmete girdi.

Datça Belediyesi'ne ait olan ve yaklaşık sekiz yıldır kapalı durumda bulunan, 56 koltuk kapasiteli mini sinema, Engelim Olmayın Derneği tarafından işletilecek.

Her gün, iki seansı çocuk filmleri olmak üzere toplam 6 seans olarak vizyondaki filmlerin gösterileceği, Engelim Olmayın Sinema Salonu'nun açılışına kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

CHP'li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, sinemanın ilçede ihtiyaç olduğunu belirterek, "Belediyemize ait kültür merkezi bünyesinde bulunan mini sinema, dokuz yıl önce bir işletmeci aracılığıyla hizmete açılmıştı. Ancak bu deneme başarısız sonuçlanınca, sinema kapandı. Sekiz yıldır işletilmeyen sinemaya, Engelim Olmayın Derneği talip oldu. Belediye meclisimizin aldığı karar üzerine, sinema salonu derneğe ücretsiz olarak tahsis edildi. 50-60 kişi kapasiteli de olsa, Datça'da bir sinemanın bulunması gerekiyordu. Burada film izlemek, beraber olmak, film izledikten sonra farklı konularda sohbet etme olanağı bulmak hepimize çok şeyler kazandıracaktır. Buranın çalışması için hepimize görev düşüyor. Hep birlikte bu sinemanın açık kalabilmesi için en iyi şekilde destek vereceğimize inanıyorum" dedi.

Engelim Olmayın Derneği Başkanı Dilek Dündar ise konuşmasında, 21 bin nüfuslu ilçede kültürel anlamda birçok etkinlik yapılmasına rağmen, sinema bulunmayışının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Bu eksikliği gidermeyi amaçladıklarını ifade eden Dündar, "Sinema salonunu bir yıllığına ücretsiz olarak derneğimize tahsis edilmesini sağlayan Belediye Başkanı Gürsel Uçar ve tüm belediye meclis üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.

SİNEMANIN GELİRİ ENGELLİLERE

Haftanın her günü saat 11.00 ve 13.00'de çocuk filmlerinin, öğleden sonra ise saat 15.00, 17.00, 19.30 ve 21.30'da dört seans halinde ise vizyondaki filmlerin gösterileceğini belirten Dündar, "İlçemizde ve köylerde yaşayan birçok engelli ve yaşlı vatandaşlarımız evlerinden dışarı çıkamıyor. Bu eksikliği gidermek adına sinemadan elde edilecek gelir ile rampalı bir minibüs almak istiyoruz.

Tüm engellilerin dışarı çıkmasını merkeze gelerek rahat rahat gezmesini alışverişlerini yapmalarını ve hatta sinemaya gelmelerini istiyoruz. Sinemaya getireceğimiz filmler vizyonda oynayan filmler olacaktır.

Tüm Datça halkını sinema izlemeye bekliyoruz. Sizler gelirseniz sinema var olur gelmezseniz sinema yine yok olur" diye konuştu. Engelim Olmayın Derneği sinema salonunda, ilk hafta 13 Kasım tarihine kadar çocuk filmi Doraemon ile vizyona yeni giren "Piyasadan Büyük Alacağımız Var" isimli iki filmin gösterimi yapılacak.

GERÇEK GÜNDEM

Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...