19 Eylül 2012 Çarşamba

Datça Hacı Bektaşi Anadolu Kültür Vakfı Cemevi İstiyor

Datça Hacı Bektaşi Anadolu Kültür Vakfı Cemevi İstiyor.

Datça Hacıbektaş Anadolu kültür vakfı cem evi yaptırmak için harekete geçti.
Vakıf başkanı Murat Yıldırım, basını bilgilendirme amacıyla kahvaltılı bir toplantı düzenledi.

Vatandaşların öncelikle sosyal faaliyetlerini sürdürebilecekleri ve kaynaşabilecekleri bir mekana iytiyaç duyduklarını dile getiren Murat Yıldırım, "Çok acil cem evine ihtiyaç duyulmaktadır. Önce arsamızı alarak bina inşası için siz dostlarımızın katkıları özünden kopacak olan bağışları ile başlatıp sonuca ulaşmak istiyor ve planlıyoruz.

Bu noktada siz değerli dostlarımızın maddi ve manevi desteğini bekliyoruz. Hep birlikte pirimiz Hacı Bektaş Velinin de dediği gibi “ Bir olalım, iri olalım, diri olalım.

21 Ocak 2011 tarihli Datça kent konseyi toplantısında alevi vatandaşlar için Cem Evi yapılmasıyla ilgili karar alındı. Ancak bugüne kadar herhangi bir ilerleme sağlanamadı. Biz de vakıf olarak bir arsa alarak içinde ibadethane, gasil hane, misafirhane, toplantı salonu gibi çeşitli birimlerden oluşan bir kompleks yapmaya karar verdik.

İlk etapta hayırsever vatandaşlarımızdan bir arsa bağışı olursa çok makbule geçecek olmazsa biz kendimiz arsa satın alarak bağışlarla ve kendi olanaklarımızla yapacağız" dedi


Yerel Basında ’Cemevi İsteğimiz'

Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...