19 Eylül 2012 Çarşamba

Datça Şubesi Cem Evi Hızır Orucu'nu Uğurluyor!

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi Hızır Orucu'nu Uğurluyor!

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şube Başkanı Murat Yıldırım ilk olarak, bir açıklama yaparak tüm canları ve Datçalıları 15–16–17 Şubat tarihlerinde Vakıf Cem Evi merkezinde yapılacak olan Hızır Orucu açma lokmasına ve Hızırın anlam ve içeriği ile ilgili sohbet toplantılarına davet ediyor. Datçalılar şimdi de Hızır Orucu ile tanışacak. Alevi Bektaşı inancı ve geleneğine göre Hızır, evliyalar evliyasıdır. Hızır, Nebidir. Hızır: Her yerde ve her zaman hazır ve nazırdır. Gücün, bereketin, yeniliğin her türlü destek ve yardımın temsilcisi ve uygulayıcısıdır.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Başkanı Murat Yıldırım bir açıklama yaparak tüm canları ve Datçalıları 15–16–17 Şubat tarihlerinde Vakıf Cem Evi merkezinde yapılacak olan Hızır Orucu açma lokmasına ve Hızırın anlam ve içeriği ile ilgili sohbet toplantılarına davet ediyor.

Datçalılar şimdi de Hızır Orucu ile tanışacak.

Alevi Bektaşı inancı ve geleneğine göre Hızır, evliyalar evliyasıdır. Hızır, Nebidir. Hızır: Her yerde ve her zaman hazır ve nazırdır. Gücün, bereketin, yeniliğin her türlü destek ve yardımın temsilcisi ve uygulayıcısıdır.

Darda kalan birisi yetiş ya Hızır diye seslendiğinde Hızır ona mutlaka yardımcı olur inancındadır. Birisi sevdiği birisine Hızır yardımcın olsun diye iyi niyet temennisinde bulunursa Hızırın yardımcı olacağına inanılır.

Aleviler baharın gelişiyle birlikte o yıl bolluk, bereket olsun dileği ile 3 ile 7 gün oruç tutarlar. Lokmalar verirler. Dilekler dilerler.

Gelin bu yıl ki Hızır Orucunu birlikte açalım. Lokmalarımızı birlikte paylaşalım.

Gelin insanlık adına birlikte dilek ve temenilerde bulunalım.

Gelin sevinçlerimizi ve acılarımızı birlikte paylaşalım.

Gelin yaşadığımız dünyada ve ülkemizde çoçuklarımıza mutlu bir gelecek kurmanın temellerini birlikte atalım.

GELİN CANLAR BİR OLALIM.

Gelin 18 Şubat Cuma günü saat 15 te Vakıf Cem Evi merkezimizde büyük katılımlı lokmamızı birlikte yiyelim.


YEREL BASINDAN

* Dadya Gazetesi (15.02.2011 Sayı) >>






Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...