19 Eylül 2012 Çarşamba

HBVAKV 30 uncu Şubesi Datça’da Resmen kuruldu!

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın 30 uncu Şubesi Datça’da Resmen kuruldu! Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın 30 uncu Şubesi Datça’da Resmen kuruldu! Resmi Büyük Görmek  için Tıklayınız..!

11 kişilik kurucular kurulu şu isimlerden oluştu:

1. Erdoğan Sezer
2. Murat Yıldırım
3. Yunus Eskiköy
4. Hıdır Kurum
5. Hatun Yıldız
6. Cemalettin Köse
7. İbrahim Ünal
8. Ali Ekber Taşdelen
9. Ali Asker Akay
10. Ayşe Güleren Ünal
11. Fikret Yıldırım

7 kişilik Yönetim Kurulu da şu isimlerden oluştu:

1. Murat Yıldırım         ( Başkan )
2. Cemalettin Köse     ( Başkan Yardımcısı )
3. Yunus Eskiköy         ( Sekreter )
4. Ali Ekber Taşdelen  ( Sayman )
5. Hatun Yıldız                 ( Üye )
6. Hıdır Kurum                 ( Üye )
7. Ali Asker Akay             ( Üye )

Vakıfta mezhepçilik yapılmayacağı gibi dil, din, ırk ve inanç ayrılığının da gözetilmeyeceğini belirten Murat Yıldırım, “Bizi bu çatı altında bir araya getiren ilke, insana olan saygı ve sevgidir. İnsanı, şu ya da bu kalıba uyduğu için değil, salt insan olduğu için seviyoruz. Ancak, Atatürk’e ve laik Cumhuriyet ilkelerine bağlılıktan asla ödün vermeyeceğimizi ve ilkelere sahip çıkan herkesin dostumuz olduğunu özellikle vurgulamak isteriz” diye konuştu.

Geçmişle ilgili kimseye küskünlüklerinin bulunmadığını ifade eden Murat Yıldırım, “Günümüzü dostluk içerisinde yaşamak, yaşam biçimimizle geleceğe örnek olmak istiyoruz. Adımız altında yobazlığa ve zorbalığa yer yoktur” dedi.

Kimsenin alternatifi olmadıklarını da sözlerine ekleyen Murat Yıldırım, “Biz Alevi-Bektaşi’siyiz. Bizi tanımadan hüküm vermeyiniz, tanımak için bize sorunuz. Açıklama yapmaktan mutluluk duyarız. Bilerek veya bilmeyerek Alevi-Bektaşiliği geçmişe gömenler, günümüzdeki etkinliğimizi gör ardı edenler, günümüz ve gelecekteki Lak Türkiye Cumhuriyeti ile Atatürkçülüğün güvencesi olduğumuzun bilincine varamayan bizden değildir. İlkelerimizi benimsiyorsanız bize geliniz kucaklaşalım, güçlenelim ve kültür zenginliklerimizi koruyup çoğalalım” diye konuştu.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Protokol Tutanağı: 20.01.2010 saat 13,00

Murat Yıldırım gelen canları selamladı, Saygı duruşunda bulunuldu ve canlara bir tanıtım konuşması yaptı, Ercan Geçmez kendisini tanıttı canları selamlayarak vakıf hakkında bilgiler sundu, Erdogan sezer; Datça’daki aleviler ve Alevilik hakkında bilgi ve birikimlerini dile getırdı, Yunus Eskıköy kendisinin alevi örgütlenmesi hakkındaki birikimlerini anlattı

Nıhat Yoloren; buradaki kapasitenin fazla olmadığını, İsmail Nergiz Atatürk ve onun devrımlerı konusunda ve kendisinin aleviler üzerindeki birikimlerini dile getırdı.
Erdogan sezer sadece buradaki Alevilerin değil burada mevsimlik Alevilerinde sosyal islerinde gelecekte göz önünde bulundurulması gerektıgını saglam ayak basmanın önemını anlattı.

Yunus Eskıköy Ercan geçmeze sorular sordu ve bazı konuların acıklanmasını ıstedı.
Ercan gecmez konuları birer birer açıkladı ve bunların sizlerin bildiği gibi olmadığını dile getirdi.
Erdoğan Sezer bizim toplumumuzda böyle sancıların olması gerektiğini bizim yeni örgütlendiğimizi başlarda böyle söylemlerın olmasının normal oldugunu açıkladı.

Ali Giritli her şeyin net olmasının gerektıgını bu toplumun bır olmasını dile getırdı, Hanım Başak sigorta olan yapılanmanın demokratık bır catı altında olmasını dıle getirdi, Aliekber Tasdelen bunun böyle olmayacagını yapılırsa dogru alevılık yapılması gerektıgını herkeşin burda emek vermesı gerektıgını yoksa kendısının olmayacagını dıle getırdı, Yunus Eskıköy Pir sultan dernegınde kayıtlı olan varmı dıye sordu? Erdoğan Sezer; oranın ve oradan baska altı tane alevı kurumlarının üyelıgını dile getirerek kişisel olarak burada bulunduğunu ve 20 yıllını Alevilerin örgütlenmede neler çektiğini dile getirdi.
Ercan gecmez diger kurumlarla aramızdaki farkları anlattı, çelişkili sorulara cevap verip vâkıfın son durumun dıle getırdı. Yunus Eskiköy diğer kurumlarla aradaki farklılıkları anlattı. Sayın başkan o konuları tekrar dıle getirip bilgilendirdi.

Cemallettın Köse olayların kolay olmayacagın her zaman burda olmadığını dile getırdı, Aliekber Tasdelen bu yapılanmada cok dıkkatli olunmasını cekıngelerıni dile getirdi, Murat yıldırım korkulmamasını bızım vakıf onların dernek olduklarını ve aradakı farklılıkları anlattı, Erdogan Sezer bu kurumun olusumda kendısının elınden gelen yardımları yapacagını yeterkı canların birliğinin sağlanmasının gerektiğini ve bu olusuma herkesin elini taşın altına koyup sorumluluk alması gerektiğini dile getirdi.

Murat yıldırım; gelen ve bilgi verenlere teşekkür ettı, Yunus Eskiköy kurumun kurulmasının gerektiğini ve birliği anlatı, Var olan canlar kendilerini ifade ederek yolumuz acık olsun temennisinde bulundular, Murat yıldırım kapanıs konusmasını yaptı ve bıze Çevre Derneğinde toplanma olanağı sağlayan Yunus Beye, buraya gelip katılan canlara, gelemeyip de sebep sunanlara teşekkürlerini sundu ve toplantı resım cekılerek kapatıldı ve bu arada kuruma yenı bır üyelıkler ıcın toplantı tarıhı alındı.

Protokolu tutan
Erdogan sezer

Bağışlarınız için Banka hesap numarası:T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Datça Şubesi Şube Kodu: 432
TL. 12548631-5003
Euro.12548631-5004
Dolar.12548631-5005
IBAN Kodu: TR57 0001 0004 3212 5486 3150 03


Basında Vakfımız hakında çıkan Haberler:
  • Datça Ekspres - Tüm Canları Bekliyoruz! >>
  • Hürriyet Ege Gazetesi >>
  • Dadya Gazetesi >>
  • Datça Ekspres >>
  • Yarımada'nın Sesi Gazetesi >>
  • Datça 24.com Gazetesi >>
  • Alevi Gündem >>
  • Alevi Haber Ajansı >>
  • Haberler.com >>
  • Genç Aleviler >>
    Hürriyet Ege Gazetesi Haber Kaynağı ve Detayı için lütfen Tıklayınız!
    Yarımada Gazetesi Haber Kaynağı ve Detayı için lütfen Tıklayınız!
    Alevi Haber Ajansı ve Detayı için lütfen Tıklayınız!
  • Vakfın kuruluş amaçlarını açıklayan Şube Başkanı Murat Yıldırım, “Vakfımızda Alevi-Bektaşi geleneğinin insan sevgisini, çağımız insanının gereksinimi olan dostluğu, karşılıklı güveni ve insan ilişkilerini düzenleyen en önemli gereksinim olan dostluğu, demokratlığı, eşitliği, laikliği bulacaksınız” dedi.

    Hiç yorum yok:

    HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

      Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...