22 Aralık 2015 Salı

Datça'da Gazi Olayları'nda ölenler anıldı!

Gazi Olayları'nda ölenler anıldı!

12 Mart 2015 Perşembe günü Aralarında Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi başkanı Murat Yıldırım'ında bulunduğu kalabalık bir katılımcı gurup, Gazi Mahlesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde toplanarak, 1995 yılında meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili yürüyüş düzenledi.

Gazi olaylarının 20. yıldönümünde yaşamını yitirenler bugün Gazi Mahallesi'nde kitlesel bir yürüyüşle anıldı.


Gazi Mahallesi'nde sabah erken saatlerden itibaren toplanan gruplar yürüyüş yaptı. HDP'nin de içinde yer aldığı kalabalık bir grup ise saat 10:30'da yürüyüşe geçti. HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de bu kalabalığın içindeydi.

Gazi Mezarlığı’na kadar yürüyen grup dağılırken başka bir kalabalık yürümeye başladı. Halk Cephesi ve olaylarda yaşamını yitirenlerin yakınlarının bulunduğu grup ayrı olarak yürüdü. Gazi Mahallesi üzerinde polis helikopteri uçarken dükkanların çoğu da kapalıydı. Polis yürüyüşü uzaktan takip etti.

Gazi Polis Merkezi'nin çatısından polisler fotoğraf ve görüntü çekti. Yürüyenler arasında maskeli gruplar da vardı. Tek tip kıyafet giyen ve kortej halinde yürüyen bu gruplar zaman zaman inşaatlara çıkarak pankart astı.

Yürüyüş Gazi Mezarlığı'nda yaşamını yitirenlerin mezarlarına karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

RESİM GALERİSİ

    * Foto Galeri ve Slayt >>     * Video Görüntü >>

(Resmi Büyük Görmek için Lütfen Resimin Üzerine Tıklayınız.)








http://haber.datcahacibektas.org/news_detail.php?id=3439

Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...