22 Aralık 2015 Salı

Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anma Etkinlikleri'ne Katıldık.

HACI BEKTAŞ VELİ’Yİ ANMA VE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ YAPILDI.

52.Ulusal 26.Uluslararası Hacı Bektaş ı Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri Yapıldı.

    * Foto Galeri ve Slayt >>

  •  * TWITTER Sayfamız için tıklayınız. >>

  •  * FACEBOOK Sayfamız için tıklayınız. >>

    52. Ulusal 26. Uluslar arası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve kültür Sanat Etkinlikleri bu yıl 15-18 Ağustos 2015 tarihlerinde Nevşehir Hacı Bektaş’ta gerçekleştirildi.

    Vakıf Şubemiz adına Şube Başkanımız MuratYILDIRIM’IN da katıldığı etkinliklere katılımın bu sene de yoğun olduğu gözlendi.

    Törenin bir gün öncesinde yapılan değerlendirme toplantısıyla başlayan etkinlikte, toplantı Hacı Bektaş Belediye Başkanı Selman PAKOĞLU’NUN açılış konuşmasıyla başladı. Selamn PAKOĞLU konuşmasında Hacı Bektaş Veli ‘nin hoşgörüsü üzerinde durdu.

    söz alarak, bizler birbirimizle uğraşırken temel sorunlarımızı unuttuğumuzu söyledi. Gazeteci Yazar Necdet SARAÇ, bizlerin olumsuzluklara değil, olumlu taraflara bakmamız gerektiği, kimin ne söylediği değil, bizim ne söyleyeceğimizin önemli olduğunu vurguladı.

    Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Recai AKSOY ise, bizlerin bu ülkede hiçbir zaman eşit yurttaş olmadığını ve temel sorunumuzun da bu olduğunu söyledi. HDP İstanbul Milletekili Ali KENANOĞLU ise insanların kanı üzerinden siyaset yapıldığını ve bunun da çok tehlikeli olduğunu söyledi. Kağıthane Cemevi Başkanı Zeynel ODABŞI yezidi başka yerde aramamamız gerektiğini, kendi içimizdeki yezidi öldürmemiz gerektiğini söyledi. Değerlendirme toplantısına katılan birçok dede de Cemevlerinin sorunlarını anlatarak bunlarla ilgili bilim kurulu ya da enstitü oluşturularak çözüm üretilmesi hususunda önerilerini sundular.

    Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Baki DÜZGÜN de Alevilerin temel sorunlarının 1500 yıldır çözülmediğini, kendi içindeki olumsuzlukları bir an evvel çözmemiz gerektiğini, Hacı Bektaş’taki bu etkinliklerin de önümüzdeki yıl Hacı Bektaş Belediyesiyle alevi kuruluşlarının birlikte organize etmesi gerektiğini söyledi.

    Etkinliğin Açılış Günü Resim sergisine katıldık. Akşam saat 18’de de anfi tiyatroda CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU’NUN katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde sanat ve kültür ödüller verildi ve ardından çeşitli sanatçıların yer aldığı konser gerçekleştirildi.

    DATÇA HACIBEKTAŞ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI CEMEVİ YÖNETİMİ

    RESİM GALERİSİ

        * Foto Galeri ve Slayt >>

    (Resmi Büyük Görmek için Lütfen Resimin Üzerine Tıklayınız.)





    http://haber.datcahacibektas.org/news_detail.php?id=3454

  • Hiç yorum yok:

    HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

      Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...