31 Aralık 2015 Perşembe

Datça’nın doğal ve kültürel zenginlikleri seramikle buluştu.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)
MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde yaşayan iki seramik sanatçısının açtığı ortak sergide, ilçenin doğal ve kültürel zenginlikleri seramik sanatı ile buluştu.

Datça Belediyesi Liman Sanat Galerisi’nde, seramik sanatçıları Nazlı Zorkun Çağlayan ve Sevdeğer Kantürk’ün eserlerinden oluşan serginin açılışına, Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Belediye Başkan Yardımcısı İnci Bilgin ve davetliler katıldı.

Datça’da bitki florasını eserlerine konu alan Nazlı Zorkun Çağlayan’ın 22, yine Datça’da yaşayan hayvanlar ve kültürel motiflere çalışmalarında yer veren Sevdeğer Kantürk’e ait 18 eserin yer aldığı sergi, sanatseverler tarafından beğenildi.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam bölümü mezunu olan Nazlı Zorkun Çağlayan, Eski Datça Mahallesi’nde altı yıl önce kendi atölyesini açtığını belirterek, "Seramik biraz zahmetli ve zor bir iş olduğu için herkes her istediği zaman bu sanatla uğraşamıyor. Bazı araç gereçlere gereksinim oluyor. Bu atölyeyi açarak, yöre insanına seramik sanatını sevdirmek istedim. Çalışmalarımızda, bölgedeki bitki çeşitliliğini yansıtmaya çalışıyoruz" dedi.

Sevdeğer Kantürk ise, seramiğe hobi olarak başladığını belirterek, "Daha sonra ilgim giderek arttı. Boğaziçi Üniversitesi’nde iki yıl süreyle misafir öğrenci olarak eğitim aldım. Çalışmalarımda ağırlıklı olarak hayvan figürleri ve yöresel motifleri konu alıyorum" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...