28 Aralık 2015 Pazartesi

Datça'ya cemevi yapılıyor.

Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı online ziyaretçi
SON 20 ETKİNLİK HABERLERİMİZ

Datça'ya cemevi yapılıyor.(DHA)

  
  •  * http://ajansdatca.blogspot.com.tr >>

  •  * Bugun Gazetesi >>

  •  * TWITTER Sayfamız için tıklayınız. >>

  •  * FACEBOOK Sayfamız için tıklayınız. >>

    MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde yaşayan Alevi vatandaşların 5 yıl süren cemevi bekleyişi sona eriyor. Datça Belediyesi'ne ait Ecevit Kültür Merkezi'nin alt katında bulunan 220 metrekarelik işyeri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'na, cemevi olarak kullanılması için tahsis edildi.

    Mehmet ÇİL/DATÇA (Muğla), (DHA) - MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde yaşayan Alevi vatandaşların 5 yıl süren cemevi bekleyişi sona eriyor. Datça Belediyesi'ne ait Ecevit Kültür Merkezi'nin alt katında bulunan 220 metrekarelik işyeri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'na, cemevi olarak kullanılması için tahsis edildi. Belediye ile Vakıf arasında imzalanan protokol çerçevesinde, tahsis işlemlerinin tamamlanmasının ardından tadilat çalışmalarına başlandı.

    Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şube Başkanı Murat Yıldırım, Datça'da 2010 yılında hizmete giren vakfın, 5 yıldır cemevi açmak için uğraştığını söyleyerek 2013 yılında Datça Belediyesi'ne arsa tahsis talebinde bulunduklarını hatırlattı. Yıldırım şöyle dedi:
    "Talep ettiğimiz arsa, konut alanında bulunduğu için imar planı değişikliği gerekiyordu. Yaklaşık bin metrekarelik arsanın plan değişikliği yapıldı ve plan Ankara'ya gönderildi. Bekleme aşamasında, geçici bir yere ihtiyacımız ortaya çıktı. Bu amaçla belediyeye ait Ecevit Kültür Merkezi'nin alt katında bulunan bu işyerini talep ettik. Datça Belediyesi, 3 Eylül 2015 tarihli meclis toplantısında talebimizi uygun gördü ve bu yeri geçici cemevi olarak kullanmak üzere Vakfımıza tahsis etti."

    KURSLAR DA DÜZENLENECEK
    Tadilat çalışmalarına hemen başladıklarını ifade eden Yıldırım, cemevinin yanı sıra, dede odası, lokma odası, kütüphane, mutfak, yemekhane, banyo ve kiler gibi 11 ayrı bölümün hazırlanacağını belirtti. Yıldırım, yer sıkıntısı nedeniyle, cenaze işlemlerinin yapılacağı bölümün eksik kalacağını söyledi. Cemevinin Aleviler kadar, Datça'daki sivil toplum örgütlerinin kullanımına da açık olacağını vurgulayan Yıldırım şöyle konuştu:

    "Ayrıca 2016 yılında, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte burada iki ayrı kurs düzenlemeyi de planlıyoruz. Birinin ev ekonomisi, diğerinin ise saz kursu olmasını düşünüyoruz. Bundan böyle; Alevi vatandaşlarımızın birlik ve görgü cemleri, 40 yemekleri, kurban ve hayır yemekleri, Muharrem ve Hızır etkinlikleri burada yapılacak." Yıldırım, cemevinin 5- 6 ay gibi bir sürede hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

  • Hiç yorum yok:

    HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

      Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...